ΗΑΕ: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με την αποστολή στρατού στη Λιβύη

ΗΑΕ: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με την αποστολή στρατού στη Λιβύη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν σήμερα την απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «παραβιάζει» το διεθνές δίκαιο και απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο τους.

Την Πέμπτη, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την πρόταση για την αποστολή στρατού στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φάγιεζ αλ Σάρατζ απέναντι στις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος στηρίζεται από το Άμπου Ντάμπι.

«Τα ΗΑΕ καταδικάζουν την τουρκική απόφαση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», μετέδωσε το πρακτορείο WAM επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη «ξεκάθαρη απειλή για τη εθνική ασφάλεια των Αράβων και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή