ΚΟΣΜΟΣ

Η δήλωση του Τραμπ το 2011 για τον Ομπάμα και τον πόλεμο στο Ιράν

trump-2

«Για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ιράν». Αυτή ήταν η ανάρτηση στο twitter του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2011, με την οποία επέκρινε τον προκάτοχό του ότι χρησιμοποιεί έναν πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για να ενισχύσει την πολιτική του στήριξη στο εσωτερικό της χώρας και να επανεκλεγεί.

«Μην αφήνετε τον Ομπάμα να παίξει το χαρτί του Ιράν με σκοπό να ξεκινήσει έναν πόλεμο ώστε να επανεκλεγεί. Προσέξτε Ρεπουμπλικάνοι!», έλεγε ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ σε άλλη ανάρτησή του το 2012.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκαν σήμερα αυτές τις παλιές αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου, μετά από τη διαταγή που έδωσε για την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Δέκα μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και ενώ αναμένεται η δίκη του στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του, ο Τραμπ δικαιολόγησε τον βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας ότι ο Σουλεϊμανί «σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη Αμερικανούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ