Το μήνυμα της κόρης του Σουλεϊμανί στον Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα ζήσουν μαύρες μέρες (βίντεο)

Το μήνυμα της κόρης του Σουλεϊμανί στον Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα ζήσουν μαύρες μέρες (βίντεο)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί πλημμύρισαν τους δρόμους της Τεχεράνης σήμερα για την κηδεία του στρατηγού της Δύναμης αλ Κουντς Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος φονεύθηκε από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη την Παρασκευή.

Το μήνυμα της κόρης του Σουλεϊμανί στον Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα ζήσουν μαύρες μέρες (βίντεο)-1

Στο μεταξύ η κόρη του Σουλεϊμανί δήλωσε ενώπιον του τεράστιου πλήθους ότι οι ΗΠΑ και ο σύμμαχός τους, το Ισραήλ, θα ζήσουν «μαύρες ημέρες».

«Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας», τόνισε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί.

«Οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή, θα περάσουν τις ημέρες τους περιμένοντας τους θανάτους των παιδιών τους» προειδοποίησε η κόρη του δολοφονηθέντος στρατηγού, ενώ το πλήθος φώναζε «θάνατος στην Αμερική».  

Η ίδια το Σάββατο απηύθυνε το ερώτημα « ποιός θα εκδικηθεί για τον θάνατο του πατέρα μου» στον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, με εκείνον να απαντά «όλοι μας». 

Το μέγεθος του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη σήμερα μπορούσε να συγκριθεί με αυτό που πλημμύρησε τους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας το 1989 για την κηδεία του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή