Η Τεχεράνη χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινοβούλιο του Ιράν υιοθέτησε σήμερα εκτάκτως νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη από αμερικανικό πλήγμα.

Οι Ιρανοί βουλευτές τροποποίησαν πρόσφατο νόμο που χαρακτήριζε «τρομοκρατική οργάνωση» τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες από το Κέρας της Αφρικής ως την κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Το νέο νομοσχέδιο επεκτείνει τον χαρακτηρισμό αυτόν στο Πεντάγωνο, σε όλες τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και σε όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον φόνο του Σουλεϊμανί.

Η Ουάσιγκτον δεν δίνει βίζα στον Ιρανό ΥΠΕΞ για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του ΣΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα να χορηγήσει βίζα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η οποία θα του επέτρεπε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη, δήλωσε Aμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η απόφαση ακολουθεί την κατακόρυφη αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά τον αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Iρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή