Το ΝΑΤΟ αποσύρει από το Ιράκ μέρος των δυνάμεών του, για λόγους ασφαλείας

Το ΝΑΤΟ αποσύρει από το Ιράκ μέρος των δυνάμεών του, για λόγους ασφαλείας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ θα αποσύρει «προσωρινά» ένα μέρος του προσωπικού του από το Ιράκ, για λόγους ασφαλείας, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Συμμαχίας την Τρίτη, ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, μετά την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικές δυνάμεις την Παρασκευή.

«Λαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Αυτό περιλαμβάνει και την προσωρινή μετακίνηση μέρους του προσωπικού μας σε διαφορετικές τοποθεσίες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ιράκ», είπε η πηγή αυτή. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ «διατηρεί την παρουσία του στο Ιράκ», πρόσθεσε

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το κοινοβούλιο του Ιράκ με ψήφισμά του αποφάσισε την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

Σήμερα η Γαλλία υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να αποσύρει τα στρατεύματά της, ενώ σύγχυση προκλήθηκε χθες σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ, που ηγούνται του στρατιωτικού συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο αμερικανικός στρατός έστειλε επιστολή σε Ιρακινούς αξιωματούχους με την οποία τους ενημέρωνε ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα μετακινηθούν ενόψει των προετοιμασιών για την αποχώρησή τους από τη χώρα, με το Πεντάγωνο να σπεύδει να διαψεύσει την είδηση.

Την ίδια ώρα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πενήντα Ιταλοί στρατιώτες εγκατέλειψαν την αμερικανική βάση στη Βαγδάτη και μετακινήθηκαν σε άλλη, κοντινή περιοχή, ωστόσο η υφυπουργός Εξωτερικών Μαρίνα Σερένι, σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι «η Ρώμη θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στο Ιράκ». Διευκρίνισε δε πως η απόφαση να μετακινηθεί ένας μικρός αριθμός καραμπινιέρων οφείλεται στο ότι η βάση στην οποία βρίσκονταν, στην παρούσα φάση δεν θεωρείται ασφαλής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή