Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Χαστούκι για τους Αμερικανούς οι πυραυλικές επιθέσεις

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Χαστούκι για τους Αμερικανούς οι πυραυλικές επιθέσεις

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ΗΠΑ είναι εχθρός του Ιράν και η αμερικανική παρουσία αποτελεί πηγή διαφθοράς στην περιοχή», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων που υλοποίησε η Τεχεράνη κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα πρέπει να φύγουν από την περιοχή κι ότι «η χθεσινή νύχτα ήταν χαστούκι στο πρόσωπο για τους Αμερικανούς». Διευκρίνισε ωστόσο, στο διάγγελμά του προς τον ιρανικό λαό ότι «η στρατιωτική δράση δεν είναι αρκετή». 

Εξάλλου, αναφερόμενος στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί είπε πως αποδεικνύει ότι η ιρανική επανάσταση παραμένει ζωντανή. 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν τη συμμαχική του Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δρα ως τα χέρια και τα μάτια του Λιβάνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή