Θετικός ο Στόλτενμπεργκ στο αίτημα Τραμπ για «μεγαλύτερη εμπλοκή» του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή

Θετικός ο Στόλτενμπεργκ στο αίτημα Τραμπ για «μεγαλύτερη εμπλοκή» του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ στην πρόληψη των συγκρούσεων και στη διαφύλαξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στο διάγγελμά του, ζήτησε από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ατλαντικής Συμμαχίας, ο κ. Στόλτενμπεργκ συμφώνησε κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να «συνεισφέρουν περισσότερο» στη Μέση Ανατολή, όπως ζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στην επικοινωνία τους, ο Ντόναλντ Τραμπ «ζήτησε» από τον Στόλτενμπεργκ να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και οι δύο άνδρες συμφώνησαν «ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια», τονίζει ο οργανισμός.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε από το ΝΑΤΟ «να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία στη Μέση Ανατολή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή