«Εν μέρει» παραίτηση Χάρι και Μέγκαν

«Εν μέρει» παραίτηση Χάρι και Μέγκαν

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βόμβα μεγατόνων έπεσε χθες το βράδυ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με την ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν, ότι αποχωρούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και εν μέρει και από τη Βρετανία.

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από τα υψηλά κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε ώστε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ολόθερμα τη βασίλισσα», ανέφερε η δήλωση του ζευγαριού. «Θα μοιράσουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας να τιμούμε τα καθήκοντά μας προς τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους θεσμούς που έχουμε θέσει υπό την προστασία μας». Πριν παντρευτεί τον Χάρι και αποκτήσει τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ, η Μέγκαν Μαρκλ ζούσε στο Τορόντο, όπου εργαζόταν ως ηθοποιός σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές.

Τον Οκτώβριο ο Χάρι είχε καταγγείλει δημοσίως τα μέσα ενημέρωσης για «παρενόχληση» της συζύγου του, υπενθυμίζοντας ότι φορτική πίεση που οδήγησε στον θάνατό της, είχε δεχθεί και η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Ερχεται ένα σημείο που το μόνο που απομένει είναι να αναμετρηθεί κανείς με αυτή τη συμπεριφορά, γιατί καταστρέφει ανθρώπους και ζωές. Με απλά λόγια, πρόκειται για μπούλινγκ (παρενόχληση) που εκφοβίζει και φιμώνει τους ανθρώπους. Εχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», ανέφερε η ανακοίνωση του Χάρι, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα παράλληλα με την κατάθεση μήνυσης για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής εις βάρος της εφημερίδας Μέιλ ον Σάντεϊ.

Η χθεσινή ανακοίνωση δεν περιείχε τέτοιου είδους αναφορές, αλλά ξεκαθάριζε ότι η μερική μετακόμιση «θα βοηθήσει στην ανατροφή του γιου μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, δίνοντας παράλληλα στην οικογένειά μας χώρο να εστιάσει στο επόμενο κεφάλαιο, μεταξύ άλλων στην ίδρυση του νέου μας φιλανθρωπικού οργανισμού».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο για κάτι τέτοιο», δήλωσε στο BBC o πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ανακτόρων, Ντίκι Αρμπιτερ. Ο Αρμπιτερ είπε ότι η κίνηση δείχνει πως «η καρδιά του Χάρι κυβερνά το μυαλό του», ενώ ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η «μερικής απασχόλησης» συμμετοχή στη βασιλική οικογένεια, απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή