Μεξικό: Ανήλικος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Δύο νεκροί

Μεξικό: Ανήλικος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Δύο νεκροί

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήλικος άνοιξε πυρ σε σχολείο της πόλης Τορεόν στο βόρειο Μεξικό με αποτέλεσμα να σκοτώσει μια δασκάλα και να τραυματίσει τουλάχιστον έξι άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι, πιθανόν επηρεασμένος από ένα βίαιο βιντεοπαιχνίδι.

Ο δήμαρχος της πόλης Χόρχε Ζερμένο δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι το αγόρι είχε δύο όπλα όταν άρχισε να πυροβολεί στο ιδιωτικό σχολείο που έχει την ονομασία «Colegio Cervantes». Τουλάχιστον πέντε μαθητές και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε.

«Είναι μια τραγωδία. Είναι πολύ, πολύ θλιβερό που ένα 11χρονο αγόρι μπήκε στο σχολείο με δύο όπλα» είπε ο Χόρχε  Ζερμένο σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Στις εικόνες που μεταδίδονται από την περιοχή διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιώτες να έχουν περικυκλώσει το σχολείο, ενώ σε άλλες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο του εγκλήματος, διακρίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται, πιθανόν στο πάτωμα του σχολείου, μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ τα πρόσωπά τους τα έχουν καλύψει με σεντόνια. Ένα πιστόλι βρίσκεται ανάμεσά τους.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με την ηλικία του δράστη. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπάρχουν αναφορές ότι ήταν μεταξύ 11-12 ετών, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που έχει συλλέξει η αστυνομία, το αγόρι ήταν μεταξύ 8-10 ετών.

«Το αγόρι ζούσε με τη γιαγιά του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αν και ήταν πολύ καλός μαθητής» είπε ο δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.

Από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Κοαουίλα, όπου βρίσκεται η πόλη Τορεόν, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι το παιδί, η μητέρα του οποίου πέθανε πριν από μερικά χρόνια, δεν είχε προβλήματα στο σχολείο.

«Είχε καλή συμπεριφορά, όμως, είπε σε κάποιους συμμαθητές τους ότι "σήμερα είναι η ημέρα"».

«Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το αγόρι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι», συμπλήρωσε.

Ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε εξήγησε ότι ο 11χρονος μαθητής είχε, όπως όλα δείχνουν, επηρεαστεί από ένα βίαιο βιντεοπαιχνίδι με πυροβολισμούς, το Natural Selection και είχε φορέσει ένα μπλουζάκι διακοσμημένο με το λογότυπό του, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το παιδί προσπάθησε να «κάνει αναπαράσταση» σκηνών του παιχνιδιού.

Το βιντεοπαιχνίδι το δημιούργησε μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Unknown Worlds Entertainment, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή