ΗΠΑ: Απαγορεύονται οι πτήσεις τσάρτερ προς όλα τα αεροδρόμια της Κούβας, πλην εκείνου της Αβάνας

ΗΠΑ: Απαγορεύονται οι πτήσεις τσάρτερ προς όλα τα αεροδρόμια της Κούβας, πλην εκείνου της Αβάνας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει δραστικά τις πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, προκειμένου να μειώσει τα έσοδα της Αβάνας από τον τουρισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα επιτρέπεται η εκτέλεση πτήσεων τσάρτερ μόνο για το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας και όχι για άλλες πόλεις του νησιού. Το μέτρο αυτό ισχύει από τις 25 Οκτωβρίου για τις εμπορικές πτήσεις.

«Σήμερα, κατόπιν αιτήματός μου, το υπουργείο Μεταφορών διέκοψε μέχρι νεωτέρας όλες τις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων προορισμών στην Κούβα, εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας». Θα μειωθεί όμως δραστικά ο αριθμός και αυτών των πτήσεων προς την κουβανική πρωτεύουσα.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, το μέτρο αυτό «θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα του κουβανικού καθεστώτος να επωφελείται από έσοδα τα οποία χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί την καταπίεση του κουβανικού λαού» αλλά και για να στηρίζει «τον δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα».

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε την πολιτική της προσέγγισης με την Κούβα που είχε υιοθετήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και εδώ και μήνες ενισχύει το εμπάργκο σε βάρος της Αβάνας, που ισχύει από το 1962.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή