«Ο Ντούλος δολοφόνησε την Τζένιφερ», λέει η αστυνομία

«Ο Ντούλος δολοφόνησε την Τζένιφερ», λέει η αστυνομία

5' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη Τρίτη, ο Φώτης Ντούλος συνελήφθη στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο 35σέλιδο ένταλμα σύλληψης που έχει στη διάθεσή της η «Κ», νέα ευρήματα αλλά και υλικό από τις ανακρίσεις συνθέτουν το σενάριο της αστυνομίας για το τι συνέβη στην εν διαστάσει σύζυγό του, Τζένιφερ. Με βάση αυτό, ο 52χρονος Ελληνας κατηγορείται από τις Αρχές για τη δολοφονία της.

Το πρωινό της εξαφάνισής της, στις 24 Μαΐου 2019, η Τζένιφερ άφησε τα παιδιά τους στο σχολείο. Είχε προγραμματίσει εκείνη την ημέρα να πάει στη Νέα Υόρκη για κάποια ιατρικά ραντεβού. Η νταντά των παιδιών θα τα παραλάμβανε από το σχολείο, θα έτρωγαν μεσημεριανό και θα την έβρισκαν το ίδιο απόγευμα στο Μανχάταν. Η νταντά έφτασε στο σπίτι της οικογένειας στις 11.30 το πρωί. Μπαίνοντας, βρήκε την τσάντα της Τζένιφερ ακουμπισμένη στο πάτωμα, μια μπάρα δημητριακών και μια κούπα με τσάι στον πάγκο της κουζίνας. Φώναξε το όνομά της μήπως και βρισκόταν ακόμη στο σπίτι, αλλά δεν πήρε απάντηση. Επλυνε μηχανικά την κούπα, αλλά όταν αναζήτησε χαρτί κουζίνας παραξενεύτηκε. Το προηγούμενο βράδυ, είχε η ίδια τακτοποιήσει στο ντουλάπι δώδεκα ρολά. Εκείνο το πρωί βρήκε μόλις δύο. «Τι στο καλό συνέβη και χρησιμοποίησαν τόσο χαρτί», σκέφτηκε, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Ακολούθησε το πρόγραμμα που είχαν συμφωνήσει με την Τζένιφερ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τής έστειλε διάφορα γραπτά μηνύματα. Δεν πήρε όμως καμία απάντηση. «Οσο περνούσε η ώρα με έπιανε το στομάχι μου. Οταν το απόγευμα δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού, ήμουν βέβαιη πως κάτι της είχε συμβεί. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως ο Φώτης είχε κάνει κάτι», είπε στους ανακριτές.

Ο Φώτης και η Τζένιφερ ήταν συμφοιτητές. Λίγα χρόνια μετά τις σπουδές τους, συναντήθηκαν ξανά, ερωτεύτηκαν και γρήγορα παντρεύτηκαν. Απέκτησαν πέντε παιδιά και μετακόμισαν σε μια εντυπωσιακή έπαυλη που είχε κατασκευάσει ο ίδιος. Με κάθε ευκαιρία έρχονταν στην Ελλάδα. Ο Ντούλος είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είχε μεγαλώσει στην Αθήνα. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, είχε διατηρήσει στενούς δεσμούς με συμμαθητές, καθώς και συναθλητές του. Τα τελευταία χρόνια τούς επισκεπτόταν ολοένα και περισσότερο μόνος με τα παιδιά – όλοι μιλούσαν για έναν ιδιαίτερα στοργικό πατέρα. Το ανδρόγυνο, όμως, ήξεραν οι κοντινοί του, είχε για καιρό προβλήματα. Οταν εκείνος ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα αποφάσισαν να χωρίσουν. Η διαδικασία που ξεκίνησε για την επιμέλεια των παιδιών εξελίχθηκε σε πόλεμο. Για ένα διάστημα σχεδόν του απαγόρευαν να δει τα παιδιά, ενώ η οικογένειά της διεκδικούσε 2,5 εκατ. δολάρια, που ισχυρίζονταν πως του είχαν δώσει στα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα.

«Ο Ντούλος δολοφόνησε την Τζένιφερ», λέει η αστυνομία-1

Ο Φώτης Ντούλος με τη νέα του σύντροφο, επίσης κατηγορούμενη στην πολύκροτη υπόθεση, στο Ηρώδειο το 2018.

Την ημέρα της εξαφάνισης, η ομάδα εγκληματολογικών ερευνών εντόπισε στο φαινομενικά πεντακάθαρο σπίτι της Τζένιφερ οκτώ σημεία που «υποθετικά έχει καθαριστεί αίμα». Στα σημεία αυτά, υπάρχει το DNA της Τζένιφερ αλλά και του Ντούλου (ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση της νταντάς, απαγορευόταν να μπει στο σπίτι).

DNA και αίμα

Η αστυνομία εξετάζοντας το σήμα που εξέπεμπε το κινητό του και αναλύοντας όλες τις κάμερες ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή όπου κινήθηκε το βράδυ της εξαφάνισης, τον εντοπίζει σε ένα αυτοκίνητο να πετάει σακούλες σκουπιδιών. Σε διαφορετικά σημεία της διαδρομής θα βρουν αργότερα 25 αντικείμενα: από σφουγγάρι και πλαστικά δεματικά μέχρι ρούχα και σουτιέν της Τζένιφερ. Κάποια έχουν το DNA, κάποια το αίμα της. Συνοδηγός του Ντούλου εκείνο το βράδυ είναι η νέα σύντροφός του. Η εν λόγω, επίσης κατηγορούμενη, θα εξεταστεί πολλές φορές από την αστυνομία και θα πέσει σε αντιφάσεις.

«Είσαι έτοιμη να παραδεχθείς πως δεν ήσουν ειλικρινής μαζί μας;» τη ρωτάνε στην τελευταία ανάκριση. «Ναι», απαντάει εκείνη. Μέχρι στιγμής δεν έχει πει πως ο Ντούλος έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα, όμως έχει ομολογήσει ότι μαζί είχαν συντάξει αυτό που οι ανακριτές ονόμασαν «σενάριο για άλλοθι». Εχει έκτοτε παραδεχθεί πως μια σειρά γεγονότων που είχε ισχυριστεί, ποτέ δεν έγιναν – όπως πως το πρωί της εξαφάνισης είχαν ξυπνήσει και είχαν πάρει μαζί πρωινό.

«Ο Ντούλος δολοφόνησε την Τζένιφερ», λέει η αστυνομία-2

H Τζένιφερ, εν διαστάσει σύζυγος του Ντούλου και μητέρα των πέντε παιδιών τους, που αγνοείται από τις 24 Μαΐου 2019.

Πλέον η αστυνομία θεωρεί πως ο Ντούλος είχε ξυπνήσει στις 4.21 τα ξημερώματα (το ξυπνητήρι του είχε χτυπήσει εκείνη την ώρα). Στις 5.35 έφυγε με το αυτοκίνητο. Μια κάμερα ενός κινούμενου λεωφορείου θα καταγράψει όμως δύο ώρες αργότερα το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε άσχετη, μακρινή γειτονιά. Τα ίχνη του Ντούλου μοιάζει να χάνονται.

Το ποδήλατο

Μέχρι πρόσφατα, αυτό ήταν ένα κομμάτι που έλειπε από το παζλ. Το πώς δηλαδή ο Ντούλος είχε φτάσει στο σπίτι της Τζένιφερ. Πλέον όμως θεωρούν πως έχουν βρει την απάντηση: κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει εκείνο το πρωί έναν άνδρα με κουκούλα σε ένα ποδήλατο. Η αστυνομία ανακαλύπτει πως ο Ντούλος είχε στην κατοχή του ένα ακριβώς ίδιο ποδήλατο και θεωρούν ότι με αυτό έφτασε στο σπίτι της τέως συζύγου του.

Η δολοφονία, πιστεύουν, έγινε μεταξύ 8.05 και 10.25 το πρωί. Ο ιατροδικαστής της αστυνομίας μελετά όλα τα ευρήματα με το αίμα και υποθέτει πως η Τζένιφερ είχε υποστεί τραυματισμούς, από ξυλοδαρμό ή από μαχαιριές, από τους οποίους δεν θα μπορούσε να έχει επιβιώσει χωρίς ιατρική βοήθεια. Από την αστυνομία θεωρούν ότι ο Ντούλος καθάρισε τον χώρο, την έδεσε –πιθανότατα ακόμη ζωντανή– χρησιμοποιώντας πλαστικά δεματικά και τη μετέφερε με το αυτοκίνητό της σε άγνωστη τοποθεσία.

Στις 11.12 «εντοπίζεται» από κάμερα ασφαλείας ξανά στο δικό του αυτοκίνητο να οδηγεί προς ακίνητο ιδιοκτησίας του. Στο αυτοκίνητο διακρίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, και το ποδήλατο που είχε χρησιμοποιήσει το πρωί. Επικοινωνεί με τη σύντροφό του και της ζητάει να συναντηθούν σε ένα ακίνητό του και να φέρει καθαριστικά.

Αργότερα στην ανάκριση την πιέζουν: «Σκότωσε τη γυναίκα του και σε ανέμειξε για να σβήσεις τα ίχνη», της είπαν. «Και τον μισώ γι’ αυτό. Αλλά εγώ καθάριζα το σπίτι, δεν καθάριζα ίχνη της Τζένιφερ», τους απαντά.

Το ερώτημα, βέβαια, του πώς δολοφονήθηκε και πού βρίσκεται το πτώμα παραμένει αναπάντητο – αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα του Ντούλου, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του. Η αστυνομία όμως θεωρεί πως έχει εντοπίσει το σημείο όπου ίσως επρόκειτο να τη θάψει. Μια τρύπα, 2 μέτρα βάθους, σε ένα απομονωμένο κυνηγετικό club. Την είχαν ανακαλύψει τυχαία δύο άνδρες λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Τζένιφερ. «Εμοιαζε 100% με ανθρώπινο τάφο», είπαν στους αστυνομικούς όταν μετά την είδηση της εξαφάνισης το ανέφεραν. Το πτώμα της Τζένιφερ δεν βρέθηκε ποτέ εκεί – και κάποιος είχε, εν τω μεταξύ, καλύψει την τρύπα. Η έρευνα της αστυνομίας βέβαια έδειξε πως ένας φίλος –και πρώην δικηγόρος του Ντούλου– βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο τις επίμαχες ημέρες. Την περασμένη Τρίτη συνελήφθη κι εκείνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή