Ισραήλ: Συνελήφθη ραβίνος που φέρεται να κρατούσε 50 γυναίκες και παιδιά σε συνθήκες δουλείας

Ισραήλ: Συνελήφθη ραβίνος που φέρεται να κρατούσε 50 γυναίκες και παιδιά σε συνθήκες δουλείας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε έναν ραβίνο, ο οποίος φέρεται να κρατούσε περίπου 50 γυναίκες και παιδιά σε συνήθηκες σκλαβιάς και απομόνωσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η σύλληψη του ιερέα έλαβε χώρα στο πλαίσιο μίας εφόδου σε μία γειτονιά της Ιερουσαλήμ, όπου τα φερόμενα θύματα πιστεύεται ότι κρατούνταν σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης. Ο περίπου 60 ετών ιερέας αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε μεμπτό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γυναίκες είχαν δεχθεί πολλών ειδών τιμωρίες κατά την παραμονή τους στη συνοικία, ενώ τους είχαν κλαπεί και λεφτά. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονταν σε κατάσταση περιορισμού σε μία «κλειστή κοινότητα» μίας υπερορθόδοξης συνοικίας της κεντρικής Ιερουσαλήμ, όπου μαζί με δεκάδες παιδία «εργάζονταν κάτω από συνθήκες δουλείας», προσθέτει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ραβίνος φέρεται να είχε και οκτώ γυναίκες συνεργούς, με τις οποίες απομόνωνε επί χρόνια τα θύματα του σε ένα οικιστικό συγκρότημα της συνοικίας, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδία ηλικίας μέχρι πέντε ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα θύματα παρέμεναν στο οικιστικό συγκρότημα παρά τη θέληση τους για αρκετούς μήνες.

Βίντεο από το οικιστικό συγκρότημα δείχνει κουκέτες σε πολύ στενούς χώρους, καθώς και στοίβες από χαρτονομίσματα, που πιθανώς είχαν κλαπεί από τα θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή