Τρένο-βέλος θα συνδέει Λας Βέγκας με Καλιφόρνια

Τρένο-βέλος θα συνδέει Λας Βέγκας με Καλιφόρνια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα σιδηροδρομική γραμμή θα φέρει ακόμα πιο κοντά το Λας Βέγκας, τη Μέκκα των τυχερών παιχνιδιών, με τα περίχωρα του Λος Αντζελες. Η εταιρεία Virgin Trains USA, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018, αποκάλυψε χθες τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός πλήρως ηλεκτρικού σιδηροδρομικού συρμού, που θα συνδέει την «καρδιά» του Λας Βέγκας με τη νότια Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, αν και οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν προσδιοριστεί, καθώς αναμένεται να εγκριθούν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σιδηροδρόμων των ΗΠΑ.

Ειδικότερα το νέο τρένο-βολίδα, εφόσον βέβαια εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις, θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 290 χιλιομέτρων την ώρα, διανύοντας την απόσταση των 273 χιλιομέτρων μεταξύ Λας Βέγκας, στην πολιτεία Νεβάδα, και Βίκτορβιλ της Καλιφόρνιας, σε μόλις 90 λεπτά. Η Βίκτορβιλ απέχει μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από το Λος Αντζελες.  Επίσης, η εταιρεία επισήμανε ότι το κόστος μετάβασης από τη μία πόλη στην άλλη με το ηλεκτρικό τρένο θα είναι μικρότερο από αυτό ενός αεροπορικού εισιτηρίου ή το κόστος ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο.

Εάν «προχωρήσει» το σχέδιο, η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα κατασκευαστεί παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο Interstate 15, ο οποίος καλύπτει μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας και ενός δρόμου που διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά την πολιτεία της Νεβάδας. Η ανατολική απόληξη της γραμμής θα είναι σε απόσταση 1,6 χλμ. από το Las Vegas Strip με τα πάμπολλα καζίνο και ξενοδοχεία. Προγραμματίζεται επίσης η κατασκευή δύο σταθμών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εν πολλοίς στη βάση του μήκους 112 χιλιομέτρων συστήματος της Brightline –έως τα μέσα του χρόνου, η Virgin Trains USA λειτουργεί με αυτή την επωνυμία– το οποίο συνδέει το Μαϊάμι, το Φορτ Λόντερντεϊλ και το Γουέστ Παλμ Μπιτς. Το ηλεκτροκίνητο-ντιζελοκίνητο τρένο της πολιτείας της Φλόριντα, το οποίο επίσης ακούει στο όνομα Brightline, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Ο Τέρι Ρέινολντς, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νεβάδας, επισήμανε ότι όλα τα απαιτούμενα υλικά για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή