Μπλερ: Ολοταχώς στην Ευρωζώνη

Μπλερ: Ολοταχώς στην Ευρωζώνη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προετοιμάζει την ένταξη της χώρας του στο ευρώ και χθες πραγματοποίησε μία από τις πλέον φιλευρωπαϊκές ομιλίες της καριέρας του, χαρακτηρίζοντας «τραγωδία» τη μακροχρόνια βρετανική αποχή από την ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

Η χθεσινή ομιλία του Τόνι Μπλερ στο Μπέρμιγχαμ θεωρήθηκε ως ένα βήμα πιο κοντά στο ενιαίο νόμισμα, παρ’ ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του ως προς το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ένταξη.

«Η τραγωδία για τη Βρετανία είναι ότι υπήρξαν πάρα πολλοί πολιτικοί που απέτυχαν να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης κι έτσι δεν κατάφεραν να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της Βρετανίας», τόνισε με έμφαση, για να προσθέσει ότι «το μέλλον της Βρετανίας είναι άρρηκτα δεμένο με την Ευρώπη, στην οποία πρέπει να συμμετέχει πλήρως, όχι με μισή καρδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή