ΗΠΑ: Αεροπλάνο άδειασε καύσιμα πάνω από σχολεία λόγω αναγκαστικής προσγείωσης (βίντεο)

ΗΠΑ: Αεροπλάνο άδειασε καύσιμα πάνω από σχολεία λόγω αναγκαστικής προσγείωσης (βίντεο)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καύσιμα πάνω από μία περιοχή που υπάρχουν αρκετά σχολεία άδειασε ένα επιβατικό αεροπλάνο στο Λος Άντζελες, καθότι υπήρξε ανάγκη για έκτακτη πρόσγειωση του. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ενώ περίπου 60 άτομα, πολλά εκ των οποίων παιδιά, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, καθότι παρουσίασαν αναπνευστικά πρόβληματα και δερματικό ερεθισμό. 

Βάσει των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, η ρίψη καυσίμων από επιβατικά αεροπλάνα είναι επιτρεπτή κατά τη διάρκεια έκτακτων προσγειώσεων, όμως μόνο πάνω από συγκεκριμένες μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένο υψόμετρο, ώστε τα καύσιμα να μην φθάσουν στο έδαφος και δη σε κατοικημένες περιοχές.

Το αεροσκάφος της Delta Airlines, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες με προορισμό τη Σαγκάη, παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα λίγο μετά την απογείωση του, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η επιστροφή του στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Delta, η ρίψη καυσίμων ήταν επίσης αναγκαία, ώστε να μειωθεί σημαντικά το βάρος του αεροσκάφους κατά την προσγείωση.

Πολλά αεροπλάνα, κυρίως αυτά που πρόκειται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις διάρκειας πολλών ωρών, απογειώνονται όντας βαρύτερα από το επιτρεπτό όριο λόγω της μεγάλης ποσότητας καυσίμων που φέρουν. Κατά τη διάρκεια της πτήσης αυτό το βάρος μειώνεται αισθητά, καθώς τα καύσιμα «καταναλώνονται» από το αεροσκάφος. Σε περίπτωση όμως που μία πτήση πρέπει να διακοπεί σχεδόν αμέσως μετά την απογείωση, το αεροσκάφος είναι πολύ βαρύ, για να προσγειωθεί με ασφάλεια, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίο να απελευθερώσει μέρος των καυσίμων του, ώστε να γίνει άμεσα ελαφρύτερο.

Μόνο συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν αυτή τη δυνατότητα, η οποία εφαρμόζεται μέσω ειδικών βαλβίδων στα φτερά του αεροπλάνου, οι οποίες του επιτρέπουν να απολέσει μέρος των «επιβαρυντικών» καυσίμων του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή