ΚΟΣΜΟΣ

Παραπομπή Τραμπ: Νέα στοιχεία από τους Δημοκρατικούς προς ενίσχυση του κατηγορητηρίου

donald-trump_1

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν χθες ότι θα συμπεριλάβουν νέες αποδείξεις στο επίσημο κατηγορητήριο για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αποστέλλουν σήμερα στην Γερουσία.

Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκουν να διευρύνουν το πλαίσιο της δίκης στην Γερουσία, η οποία θα κυριαρχήσει στις εξελίξεις της Ουάσιγκτον τις επόμενες εβδομάδες.

Υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι θα συμπεριλάβουν στο αποδεικτικό υλικό αρχεία τηλεφωνημάτων, αλλά και άλλα έγγραφα που έδωσε ο επιχειρηματίας Λεβ Πάρνας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Φλόριντα.

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας των Δημοκρατικών σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος Τραμπ παραβίασε τις εξουσίες του πιέζοντας την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος ενός πολιτικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

Ο Πάρνας ήταν συνεργάτης του προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, του Ρούντι Τζιουλιάνι, ο οποίος δηλώνει ότι ο Πάρνας τον βοήθησε στη διεξαγωγή της έρευνας για τον Μπάιντεν.

Σε μία χωριστή ποινική υπόθεση παραβίασης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών, ο Πάρνας δεν έχει παραδεχτεί την ενοχή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters