Κρυμμένοι μετανάστες σε φορτηγό στη Βόρεια Μακεδονία

Κρυμμένοι μετανάστες σε φορτηγό στη Βόρεια Μακεδονία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα έξι μετανάστες ανακάλυψε την Τρίτη κρυμμένους σε φορτηγό η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας έξω από την πόλη Στρούμνιτσα. Η αστυνομία προέβη σε ανακοίνωση χθες και πιθανολογεί ότι οι 36 άνθρωποι εισήλθαν παράνομα στη χώρα προερχόμενοι από την Ελλάδα. Οι 36 επιβάτες του φορτηγού μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη συνοριακή πόλη της Γευγελής, απ’ όπου αναμένεται να απελαθούν στην Ελλάδα. Είκοσι ένας από τους μετανάστες είναι υπήκοοι Συρίας, εννέα Αφγανιστάν, τρεις Πακιστάν, δύο Ιρακινοί και ένας είναι υπήκοος Καμερούν. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Αν και η λεγόμενη βαλκανική οδός για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα μέσω των Βαλκανίων στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη έχει κλείσει από το 2015, χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να πληρώνουν εγκληματίες για να τους μεταφέρουν παράνομα προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Χθες, η εισαγγελία της Βόρειας Μακεδονίας απήγγειλε κατηγορίες κατά ενός Γερμανού και μιας Ιταλίδας για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Οι δύο κατηγορούνται ότι στις 5 Ιανουαρίου προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομα τρεις άντρες με αυτοκίνητο που έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι τρεις άντρες είναι υπήκοοι Γκάνας και τους είχαν δοθεί πλαστές ολλανδικές, σουηδικές και γερμανικές ταυτότητες. Οι τελικός προορισμός τους ήταν η Αυστρία.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους. Αν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης μέχρι πέντε έτη.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας είχε ανακαλύψει στα σύνορα με την Ελλάδα 62 μετανάστες κρυμμένους σε δύο διαφορετικά φορτηγά. Οι 38 από τους μετανάστες είναι υπήκοοι Μαρόκου, ενώ οι υπόλοιποι είναι υπήκοοι Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερίας. Και αυτοί μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Γευγελής προκειμένου να απελαθούν στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή