Δίκτυο Αλ Κάιντα με ακροδεξιούς σε Ευρώπη – ΗΠΑ

Δίκτυο Αλ Κάιντα με ακροδεξιούς σε Ευρώπη – ΗΠΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και πολλοί θεωρούν την εξόντωσή του θέμα χρόνου, άγνωστες διαδρομές της φανατικής Αλ Κάιντα έρχονται στο προσκήνιο και οδηγούν σε συνδέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Συναρμολογώντας τα σκόρπια κομμάτια ενός ατέλειωτου παζλ συναντήσεων, επαφών, μετακινήσεων και επικοινωνιών, προκύπτει μια εντυπωσιακή διαπλοκή της Αλ Κάιντα με ναζιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, σε σημείο που να δημιουργείται η αίσθηση ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όσο και τα κρούσματα βιοτρομοκρατίας με βακίλους του άνθρακα, σχεδιάστηκαν και εκτελέσθηκαν χάρη στη στενή συνεργασία του εξτρεμιστικού Ισλάμ με κύκλους της γερμανικής και αμερικανικής ακροδεξιάς, έχοντας ως κοινή βάση τη φασίζουσα νοοτροπία και τον τυφλό αντισημιτισμό.

Οι ρίζες της «παρά φύσιν» συνάντησης βρίσκονται στην κοιλάδα του Νείλου, απ’ όπου προέρχονται τα περισσότερα μέλη της Αλ Κάιντα και, κρίσιμος κρίκος, η εταιρεία Al Taqwa, που ίδρυσε πριν από χρόνια ένας εξισλαμισθείς ακροδεξιός Ελβετός δημοσιογράφος. Αλλά το μεγάλο ραντεβού φαίνεται να έγινε στη Βηρυτό, στο πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Μαρτίου, με αφορμή ένα διεθνές συμπόσιο, που οργανώθηκε από τους αμφισβητίες του Ολοκαυτώματος. Πίσω από τη βιτρίνα της ετερόδοξης επιστημονικής αναζήτησης, το συνέδριο της Βηρυτού θεωρείται ότι προσέφερε την κάλυψη ή το πρόσχημα για τη συνεύρεση και τον συντονισμό μεταξύ του εξτρεμιστικού Ισλάμ και του ευρωπαϊκού και αμερικανικού νεοναζισμού. (Σελ. 19-20)

Χρειάζεται νέο δικαστήριο

Τη σύσταση ενός μόνιμου διεθνούς δικαστηρίου υπό την αιγίδα του OHE, το οποίο θα δικάζει αμερόληπτα υποθέσεις της διεθνούς τρομοκρατίας, προτείνει μέσω την «K» ο καθηγητής Γεώργιος Κουμάντος. Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει έντονη διαμάχη γύρω από το ποια είναι τα όρια των αντιτρομοκρατικών νόμων. (Σελ. 19 και 20)

Παραδίδονται Ταλιμπάν της Κουντούζ

Το τελευταίο τους προπύργιο στο βόρειο Αφγανιστάν, την Κουντούζ, χάνουν οι Ταλιμπάν. Εξακόσιοι Αραβες, Τσετσένοι και Πακιστανοί, πιστοί του Μπιν Λάντεν, παραδόθηκαν και δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας κινήθηκαν χθες εναντίον της πόλης, χωρίς να περιμένουν την εκπνοή τελεσιγράφου για την παράδοσή της, που έληγε χθες το απόγευμα. Οι φόβοι για λουτρό αίματος στην Κουντούζ παραμένουν ακόμα και μετά τη χθεσινή αναγγελία ότι άρχισαν ήδη να παραδίδονται και οι Ταλιμπάν. Εν όψει της μεθαυριανής συνόδου για το Αφγανιστάν στη Βόννη, πολεμιστές των Παστούν έλαβαν θέση μάχης και στο Κανταχάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή