Το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη στο τραπέζι της Διάσκεψης του Βερολίνου

Το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη στο τραπέζι της Διάσκεψης του Βερολίνου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένη από την πρόθεση που επέδειξε ο στρατιωτικός διοικητής Χαλίφα Χάφταρ να δεσμευτεί στην εκεχειρία στη Λιβύη εμφανίστηκε η  καγκελάριος της Γερμανίας η οποία παράλληλα είπε ότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου την Κυριακή πρέπει να επιχειρηθεί να επιβληθεί εκ νέου το εμπάργκο όπλων.

«Είναι έναν καλό μήνυμα που δηλώνει πρόθυμος να διατηρήσει την εκεχειρία»  επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Διαβάστε σχετικά: Κατ' αρχήν δέσμευση Χαφτάρ για εκεχειρία

Στη διάσκεψη της Λιβύης πρέπει πάνω απ' όλα να δούμε ότι το εμπάργκο όπλων εφαρμόζεται ξανά, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως δυστυχώς δεν τηρείται» σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη καθώς – σύμφωνα με τις εξηγήσεις της γερμανικής κυβέρνησης – δεν θα ασχοληθεί με «θέματα θαλασσίων συνόρων, πιθανώς δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στη Μεσόγειο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή