Κίνα: Δεύτερος θάνατος από την πνευμονία του νέου κοροναϊού

Κίνα: Δεύτερος θάνατος από την πνευμονία του νέου κοροναϊού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο θάνατο από ιογενή πνευμονία στην πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας προκάλεσε η επιδημία ενός μέχρι τώρα άγνωστου κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Το δεύτερο θύμα, ηλικίας 69 ετών, εισήχθη σε νοσοκομείο με σοβαρές βλάβες σε πολλαπλά όργανα και ανωμαλίες στη νεφρική λειτουργία, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου της η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν. Ο άνδρας απεβίωσε προχθές Τετάρτη (15η Ιανουαρίου), διευκρίνισε.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 41 κρούσματα πνευμονίας στην πόλη Βουχάν. Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που επικαλέστηκαν κινεζικά ΜΜΕ, θεωρείται πως τα κρούσματα ιογενούς πνευμονίας οφείλονται σε νέο τύπο κοροναϊού, μιας μεγάλης οικογένειας ιών που μπορούν να προκαλέσουν ευρύ φάσμα λοιμώξεων, από το απλό κρύωμα ως το εξαιρετικά θανατηφόρο Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ).

Οι αρχές της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν χθες Πέμπτη ότι ένας τριαντάρης που είχε ταξιδέψει στη Βουχάν είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα. Μια Κινέζα έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ταϊλάνδη, καθώς είναι φορέας ενός μυστηριώδους στελέχους κοροναϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) προειδοποιεί εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει ευρύτερη επιδημία.

Τουλάχιστον 763 άνθρωποι τέθηκαν υπό επιτήρηση στη Βουχάν διότι είχαν έλθει σε επαφή με ασθενείς, ενημέρωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Πέμπτη. Εξ αυτών, 644 θεωρείται πως δεν μολύνθηκαν, ενώ 119 συνεχίζουν να παρακολουθούνται.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας άνδρας 61 ετών.

Το ξέσπασμα καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος, στα τέλη Ιανουαρίου, όταν πολλοί από τους 1,4 δισεκ. Κινέζους θα ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή προς και από το εξωτερικό.

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές στην Ασία από το ξέσπασμα της επιδημίας του ΣΟΑΣ (2002-2003) που άρχισε στην Κίνα και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή