Σκάνδαλο στα βραβεία Grammy

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ντέμπορα Ντούγκαν, διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ – η Ακαδημία που διοργανώνει τα Grammy-  απομακρύνθηκε από τη θέση της, 10 μέρες πριν από την τελετή απονομής των μουσικών βραβείων, μετά από καταγγελία σε βάρος της για παράπτωμα.

«Υπό το πρίσμα των ανησυχιών που διατυπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης καταγγελίας για παράπτωμα από γυναίκα, ανώτερο μέλος της ομάδας της Ακαδημίας Ηχογράφησης το διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητους ανακριτές να εξετάσουν το ζήτημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.

Ο μουσικός παραγωγός Χάρβεϊ Μέισον Τζ. πρόεδρος της Ακαδημίας θα εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η είδηση της απομάκρυνσης της Ντέμπορα Ντούγκαν –  η πρώτη γυναίκα CEO της Ακαδημίας που είχε αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Αύγουστο – έγινε γνωστή πρώτα από την εφημερίδα The Los Angeles Times.

Δεν είναι σαφές ποιες είναι οι «ανησυχίες» ή ποιο «ανώτερο στέλεχος της ομάδας» διατύπωσε τους ισχυρισμούς εναντίον της.

Ωστόσο, μια πηγή υποστήριξε ότι «οι τολμηρές κινήσεις της Ντέμπορα Ντούγκαν πραγματικά φρίκαραν τους ανθρώπους [εσωτερικά]» λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ακαδημία είναι παραδοσιακά πολύ συντηρητική και αντιστέκεται στις αλλαγές.

Τα Grammy Awards 2020 θα απονεμηθούν στο Staples Center του Λος Αντζελες, στις  27 Ιανουαρίου 2020, με κεντρική παρουσιάστρια την Alicia Keys.

Σε δηλώσεις της στο Variety την περασμένη εβδομάδα, η 61χρονη Ντέμπορα Ντούγκαν τόνισε ότι «η αλλαγή έχει φτάσει» στην Ακαδημία Ηχογράφησης, προσθέτοντας ότι υπάρχει «ένας νέος τόνος» στην ατμόσφαιρα. «Υπάρχει πολύ περισσότερη επικοινωνία και υπήρξαν τεράστιες προσπάθειες για να είμαστε χωρίς αποκλεισμούς, με περισσότερη ποικιλομορφία. Θέλω να είμαστε στη βιομηχανία, αλλά και μπροστά από αυτήν – πρωτοπόροι και όχι να τρέχουμε να τη φτάσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή