Ισλανδία: Κινέζοι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί σε δημοφιλές αξιοθέατο

Ισλανδία: Κινέζοι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί σε δημοφιλές αξιοθέατο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκροί στο σημείο μίας αεροπορικής συντριβής του 1973 βρέθηκαν δύο νεαροί Κινέζοι τουρίστες στη νότια Ισλανδία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άντρας και η γυναίκα βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή Σολχεϊμασαντούρ, η οποία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, λόγω του «κουφαριού» ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου, το οποίο κατέπεσε σε παραλία της περιοχής το 1973, όταν «ξέμεινε» από καύσιμα. Κανείς δεν είχε σκοτωθεί από την πτώση του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια από κάποιον τρίτο, ενώ τα άψυχα σώματα παρουσίασαν σημάδια υποθερμίας. Η νεκροψία θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε ακόμη η αστυνομία.

Το αυτοκίνητο που φέρεται να είχε νοικιάσει το ζεύγος βρέθηκε στο πάρκινγκ του τουριστικού αξιοθέατου, το οποίο προσελκύει όσους επισκέπτες της χώρας ψάχνουν για κάτι πιο ασυνήθιστο, πέραν της φυσικής ομορφιάς της Ισλανδίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ισλανδικής Τουριστικής Ομοσπονδίας, υπήρξε προσπάθεια από όλους τους τουριστικούς παράγοντες της χώρας να προειδοποιηθούν οι επισκέπτες για τις κακές καιρικές συνθήκες των ημερών, οι οποίες ενδέχεται να οδήγησαν στον θάνατο των δύο άτυχων τουριστών.

Όπως αναφέρει το BBC, το αεροπλάνο βρίσκεται σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το πάρκινγκ του αξιοθέατου, με μία πινακίδα να προειδοποιεί ότι ένας αργός περιπατητής ενδέχεται να χρειάζεται ακόμη και δύο ώρες για να φθάσει στο αεροπλάνο και συνεπώς άλλες δύο για να γυρίσει.

Ωστόσο, προφανώς υπάρχει λεωφορείο για αυτή τη διαδρομή, το οποίο όμως καθότι ακριβό, οδηγεί πολλούς επισκέπτες στην επιλογή της πεζοπορίας. Εντούτοις, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος μεταβεί στο αεροπλάνο με το λεωφορείο, θα χρειαστεί να είναι εξαιρετικά προετοιμασμένος για το κρύο, καθώς μέχρι την επιστροφή του οχήματος θα βρίσκεται στην ερημιά, όντας ευάλωτος στον απρόβλεπτο χαρακτήρα του καιρού, ο οποίος ενδέχεται να «παγώσει» γρήγορα και απρόσμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή