Συνάντηση Σχοινά – Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Σχοινά – Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, με την υπουργό Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Βιντσέντσο Αμέντολα. Στις συναντήσεις συμμετείχε και η ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τα εσωτερικά θέματα, Ίλβα Γιόχανσον.

«Οι σημερινές συζητήσεις μας με τις ιταλικές αρχές, με κάνουν να πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία σχετικά με το πώς μπορεί να διαχειριστεί, κανείς, σφαιρικά τα μεταναστευτικά ρεύματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο κύριος Σχοινάς, μετά το πέρας των συνομιλιών του.

«Η λύση θα πρέπει να έχει την υποστήριξη όλων. Δεν νομίζω ότι για να κερδίσουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι θα πρέπει να χάσουν», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Το να πετύχουμε μια νέα λύση, η οποία να αντιμετωπίζει τις βαθιές αιτίες της μετανάστευσης, να προβλέπει τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες, να προστατέψει τα σύνορά μας, δείχνοντας αλληλεγγύη και σταματώντας την κατάχρηση των συστημάτων ασύλου μας, θα επιτρέψει σε όλους να αναδειχθούν νικητές», υπογράμμισε ο κύριος Σχοινάς.

Ο δε Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, μετά την συνάντησή του με τον κύριο Σχοινά, έγραψε στο Facebook:

«η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που υπέστη τις σοβαρότερες συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης των τελευταίων δέκα ετών, ιδίως από το 2011, όταν κάποιοι βομβάρδισαν τη Λιβύη. Και είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν υπάρχει μια στρατιωτική λύση για την λιβυκή κρίση.

Σηκώσαμε το βάρος ευθυνών που δεν ήταν δικές μας και σήμερα στείλαμε ένα σαφές μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: χωρίς την Ιταλία η ΕΕ δεν μπορεί να τα καταφέρει, και για τον λόγο αυτό αναμένουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή