ΚΟΣΜΟΣ

Πού θα εγκατασταθούν ο Χάρι και η Μέγκαν

22s15plf

Πολλοί Καναδοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις της απόφασης του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα. Περίπου 50% των Καναδών που ερωτήθηκαν σχετικά από το Ινστιτούτο Ανγκους Ρέιντ στην πραγματικότητα αδιαφορούν αν το ζευγάρι θα αποφασίσει να ριζώσει στον Καναδά. Την ίδια στιγμή, ένα διόλου ευκαταφρόνητο 73% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να πληρώσει η χώρα τους τον λογαριασμό για την ασφάλεια των Σάσεξ.

Πού, όμως, θα στήσει το σπιτικό του το νεαρό ζευγάρι παραμένει ακόμη άγνωστο, αν και ο βρετανικός Τύπος υποδεικνύει ως πιθανότερες τρεις τοποθεσίες: το Βανκούβερ, τη Βικτόρια, επίσης στη Βρετανική Κολομβία, και το Τορόντο. Τη φημολογία για την εγκατάσταση της οικογένειας στο Βανκούβερ ενισχύει η συγκριτική, φυσικά, εγγύτητά του στο Λος Αντζελες, γενέτειρα της Μέγκαν Μαρκλ (πέντε ώρες με το αεροπλάνο), αλλά και  η εμφάνισή της, πριν από λίγες ημέρες, σε εκδήλωση φιλανθρωπικής οργάνωσης στη φτωχότερη γειτονιά της πόλης.

Η περιοχή γύρω από τη Βικτόρια, την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πιθανών τοποθεσιών εγκατάστασης, επειδή ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ νοικιάζουν ήδη μια έπαυλη στα περίχωρά της. Επίσης, θεωρείται καλή επιλογή, καθώς ο χειμώνας της είναι ήπιος, διαθέτει ισχυρό βρετανικό στοιχείο, ενώ η τοπική εφημερίδα εκουσίως απέφυγε να δημοσιεύσει άρθρα για τον τόπο κατοικίας του Χάρι και της Μέγκαν προτού τη δημοσιοποιήσουν.

Στο Τορόντο, πάλι, η Μέγκαν έμενε για χρόνια, την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Suits». Η πόλη είναι επίσης η «πρωτεύουσα» των αγγλόφωνων ΜΜΕ του Καναδά και όταν έγινε γνωστή η σχέση του Χάρι και της Μέγκαν, κάμερες και δημοσιογράφοι τούς ακολουθούσαν παντού.

Στο Τορόντο κατοικεί, άλλωστε, και στενή φίλη του ζευγαριού, η οποία κρατούσε τον Αρτσι ενόσω η Μέγκαν βρισκόταν στη Βρετανία.

Εκτός από την επιλογή του τόπου κατοικίας, δύσκολη θα αποδειχθεί, πιθανώς, και η επίλυση του προβλήματος της κάλυψης των εξόδων ασφαλείας του ζευγαριού. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα.