Εκτός νόμου ετέθη νεοναζιστική οργάνωση

Εκτός νόμου ετέθη νεοναζιστική οργάνωση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εκτός νόμου ετέθη στη Γερμανία η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18. Ηταν ένα σαφές μήνυμα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού και του αντισημιτισμού. Περισσότεροι από 200 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποίησαν επιδρομές σε γραφεία της οργάνωσης σε έξι γερμανικά κρατίδια νωρίς χθες το πρωί και κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές, όπλα, ναζιστικά αναμνηστικά και προπαγανδιστικό υλικό.

«Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έθεσε εκτός νόμου την Combat 18», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο. «Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», προστίθεται στη χθεσινή ανακοίνωση. Η Combat 18 ξεκίνησε από τη Βρετανία και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε έπειτα από τον θάνατο από πυροβολισμούς, το περασμένο έτος, του Βάλτερ Λούμπκε, ενός υψηλόβαθμου Συντηρητικού πολιτικού της περιοχής, γνωστού για τις φιλομεταναστευτικές του θέσεις. Ενας άνδρας που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τον φόνο είναι υποστηρικτής της άκρας Δεξιάς, ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Η γερμανική κοινή γνώμη υπέστη σοκ και από ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, το περασμένο έτος, κοντά σε μια συναγωγή της ανατολικής Γερμανίας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Η Ιρένε Μίχαλιτς, στέλεχος των Πρασίνων στη Γερμανία, σχολίασε ότι η απαγόρευση έπρεπε να είχε επιβληθεί πολύ νωρίτερα και ζήτησε να διερευνηθούν οι σχέσεις μεταξύ της Combat 18 και άλλων «παικτών» της νεοναζιστικής σκηνής της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή