Συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Αυστραλία

Συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Αυστραλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΔΝΕΪ. Τρεις Αμερικανοί, μέλη του πληρώματος πυροσβεστικού αεροσκάφους C-130, που εκτελούσε αποστολές πυρόσβεσης των πυρκαγιών που καίνε στη ΝΑ Αυστραλία, σκοτώθηκαν χθες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους τους στην περιοχή Σνόουι Μονάρο της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλλίας. Σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Coulson Aviation του Ορεγκον, ιδιοκτήτρια του αεροσκάφους, ανέφερε ότι το C-130 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το Ρίτσμοντ της Νέας Νότιας Ουαλλίας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν μια μεγάλη έκρηξη, ενώ πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν τον θάνατο των τριών μελών του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής, 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες μαίνονται από τον Σεπτέμβριο, ενώ 2.600 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η Coulson Aviation διέταξε χθες τη διακοπή των πτήσεων των αεροσκαφών της έως ότου ολοκληρωθεί τεχνικός επανέλεγχος. Το τετρακινητήριο ελικοφόρο C-130 «Ηρακλής» έχει ικανότητα ρίψης 15 τόνων πυροσβεστικού υγρού σε κάθε του επιχείρηση. Οι πυρκαγιές στην περιοχή της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Καμπέρα υποχρέωσαν χθες τις Αρχές να διατάξουν την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου της πόλης, εξαιτίας του πυκνού καπνού και του κινδύνου επέκτασης των εστιών σε μικρή απόσταση από τον διάδρομο απογείωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή