Τουρκία: Διασώστες αναζητούν στα ερείπια τους τελευταίους αγνοούμενους

Τουρκία: Διασώστες αναζητούν στα ερείπια τους τελευταίους αγνοούμενους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη σωστικών συνεργείων στην Τουρκία ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια, αναζητώντας τους δύο τελευταίους αγνοούμενους του σεισμού που είναι πιθανό να έχουν εγκλωβιστεί κάτω από ένα γκρεμισμένο κτίριο, μετά τον έντονο σεισμό που ταρακούνησε τη χώρα.

Ο σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 1.600, σύμφωνα με τις αρχές. Τουλάχιστον 45 επιζώντες απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια.

Οι διασώστες συγκέντρωσαν τις προσπάθειές τους σε ένα γκρεμισμένο κτίριο στην πόλη Έλαζιγ, προσπαθώντας να εντοπίσουν μία αγνοούμενη 75χρονη και άλλο ένα άτομο, καθώς οι συγγενείς περίμεναν υπομονετικά κάπου κοντά, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κανάλι NTV. Δεν είχε γίνει άμεσα ξεκάθαρο αν οι δύο αγνοούμενοι επιβίωσαν.

Η σορός ενός τρίτου αγνοούμενου ανασύρθηκε από το ερειπωμένο κτίριο το προηγούμενο βράδυ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 39, σύμφωνα με το NTV.

O σεισμός κατέστρεψε 76 κτίρια και προκάλεσε ζημιές σε 1.000 ακόμα, αναγκάζοντας τους επιζώντες να βρουν καταφύγιο σε σκηνές, τζαμιά, σχολεία, αθλητικά κέντρα και φοιτητικές εστίες. Οι αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο να μην επιστρέψει στα σπίτια του γιατί υπάρχει ακόμα πιθανότητα κινδύνου.

Καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -5 βαθμούς Κελσίου, κατά τις βραδινές ώρες, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης έστησαν περισσότερες από 9.500 σκηνές και μοίρασαν ζεστά γεύματα.

Η Προεδρία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης και Καταστροφών στην Τουρκία δήλωσε ότι περίπου 4.000 εργαζόμενοι και 22 σκυλιά εμπλέκονται στην διαδικασία αναζήτησης και διάσωσης από την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή