Αμερικανοί πεζοναύτες κατά Λάντεν και Ομάρ

Αμερικανοί πεζοναύτες κατά Λάντεν και Ομάρ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλος αριθμός Αμερικανών πεζοναυτών, με ισχυρή υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροσκαφών, προωθείται από προχθές στο Αφγανιστάν, σε προκεχωρημένη αεροπορική βάση, μόλις 90 χιλόμετρα από το προπύργιο των Ταλιμπάν, την Κανταχάρ, όπου φαίνεται να έχουν αποκλεισθεί ο Λάντεν, οι σκληροί της Αλ Κάιντα και ο μουλάς Ομάρ. Οι Αμερικανοί στρατιώτες, περισσότεροι από 1.000, αναμένουν εντολές και είναι έτοιμοι για την εκτέλεση επιχείρησης εξουδετέρωσης του Σαουδάραβα καταζητούμενου και του θρησκευτικού ηγέτη των Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους έθεσε, για πρώτη φορά από την εκδήλωση της νέας κρίσης, θέμα για το Ιράκ. Κάλεσε τον Σαντάμ Χουσεΐν να επιτρέψει σε εκπροσώπους του OHE να ερευνήσουν για την παραγωγή όπλων μαζικής κατστροφής και όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει αν ο Ιρακινός πρόεδρος αρνηθεί, απάντησε χαρακτηριστικά «θα μάθει».

Το ποσό των 80 δισ. θα λάβει η εταιρεία για την κάλυψη των υποχρεώσεών της στις εν εξελίξει εργολαβίες που αφορούν μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση βασικού έργου (Σύνταγμα – Μοναστηράκι – Σεπόλια – Αγ. Αντώνιος), επεκτάσεις του μετρό (Εθνική Αμυνα – Σταυρός, Αγ. Αντώνιος – Περιστέρι, Δάφνη – Ηλιούπολη, Μοναστηράκι – Αιγάλεω), αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αναπλάσεις, κατασκευή σταθμών μετεπιβίβασης (Φιξ, Κατεχάκη) και τέλος απαλλοτριώσεις για τη κατασκευή σταθμών μεταβίβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή