Βλαστοκύτταρα «ναι», «όχι» κλωνάνθρωποι

Βλαστοκύτταρα «ναι», «όχι» κλωνάνθρωποι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες και αντικρουόμενες αντιδράσεις προκάλεσε σ’ όλον τον κόσμο η ιστορική ανακοίνωση Αμερικανών επιστημόνων για την πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου με στόχο την αντιμετώπιση σειράς σοβαρών ασθενειών, από το Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον μέχρι τον διαβήτη και τη λευχαιμία.

Ο πρόεδρος Μπους τάχθηκε «100% αντίθετος με κάθε μορφή κλωνοποίησης» και συνέστησε στο Κογκρέσο να υιοθετήσει απαγορευτική νομοθεσία, ενώ η E.E. εμφανίσθηκε πρόθυμη να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την θεραπευτική αξιοποίηση βλαστοκυττάρων.

Πάνως, η εταιρεία ACT, που πραγματοποίησε το ούτως ή άλλως ιστορικό πείραμα, διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει κλωνοποιημένους ανθρώπινους οργανισμούς, αλλά μόνο μορφές κυτταρικής ζωής προς όφελος της Ιατρικής. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μέθοδος των Αμερικανών επιστημόνων επιτρέπει για πρώτη φορά, από τεχνική άποψη, την κλωνοποίηση ανθρώπων, θέτει εξ αντικειμένου ζήτημα κοινωνικού ελέγχου και ηθικών ορίων της επιστημονικής έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή