Πομπέο κατά δημοσιογράφου κρατικού δικτύου των ΗΠΑ

Πομπέο κατά δημοσιογράφου κρατικού δικτύου των ΗΠΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Από το αεροσκάφος του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ενόψει του ταξιδιού του στην Ανατολική Ευρώπη, αποκλείστηκε τη Δευτέρα η δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού NPR, Μισέλ Κέλεμεν, σε αντίποινα για την οξεία αντιπαράθεση που είχε ο υπουργός την Παρασκευή σε συνέντευξή του με τη δημοσιογράφο του σταθμού, Μαίρη-Λουίζ Κέλι.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης συνέντευξης, η Κέλι ρώτησε τον Πομπέο εάν οφείλει μία συγγνώμη στην πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς, για την αιφνιδιαστική απόλυσή της από τη θέση της. Η Γιοβάνοβιτς παύθηκε, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ και ο κύκλος των στενών συμβούλων του τη θεώρησαν εμπόδιο στην άσκηση πίεσης πάνω σε αξιωματούχους του Κιέβου για την πραγματοποίηση έρευνας στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζο Μπάιντεν και του γιου του στην Ουκρανία.

Ο Πομπέο ενοχλήθηκε εμφανώς από την ερώτηση, ενώ κάλεσε την Κέλι στο γραφείο του μετά τη συνέντευξη για να την επιπλήξει κραυγάζοντας και υβρίζοντας για τις ερωτήσεις της γύρω από το ουκρανικό σκάνδαλο. Ο Πομπέο φέρεται –σύμφωνα με την Κέλι– να ζήτησε από τη δημοσιογράφο να εντοπίσει την Ουκρανία σε χάρτη, ο οποίος δεν εμφάνιζε τα ονόματα των κρατών του κόσμου, με τη δημοσιογράφο να περνά με επιτυχία το αυτοσχέδιο «διαγώνισμα». Ο Πομπέο υποστηρίζει ότι η Κέλι έδειξε το Μπανγκλαντές στον χάρτη αντί της Ουκρανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή