Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ομογενής Φώτης Ντούλος

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ομογενής Φώτης Ντούλος

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Τζένιφερ, της οποίας η σορός δεν έχει βρεθεί. Ο υπόδικος Ντούλος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το βράδυ της Τρίτης, εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και κρίθηκε αναγκαία η αερομεταφορά του από το θεραπευτήριο του Κονέκτικατ στο Ιατρικό Κέντρο Τζάκομπι του Μπρονξ, το οποίο διαθέτει θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, όπου μια συσκευή υψηλής πίεσης προωθεί οξυγόνο στον οργανισμό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θυμάτων δηλητηρίασης από μονοξείδιο, αλλά και για εγκαυματίες.

Ο Φώτης Ντούλος εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στο γκαράζ του σπιτιού του στο Φάρμινγκτον, προάστιο της πόλης Χάρτφορντ του Κονέκτικακ, το μεσημέρι της Τρίτης, γύρω στις δώδεκα, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας. Αστυνομικοί επισκέφθηκαν το σπίτι του, όπου ο Ντούλος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την άσκηση διώξεων εναντίον του, γιατί δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο όπως προβλεπόταν. Κοιτάζοντας στο εσωτερικό του γκαράζ από ένα παράθυρο, οι ένστολοι αντελήφθησαν ότι ο Ντούλος βρισκόταν σε κίνδυνο, εισέβαλαν στο γκαράζ και αμέσως του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες προκειμένου να του σώσουν τη ζωή. Βίντεο που μετέδωσαν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν μέλη των ομάδων άμεσης ιατρικής βοήθειας να κάνουν τεχνητή αναπνοή σε έναν άνθρωπο που είναι πεσμένος στο έδαφος, στον χώρο μπροστά από την κατοικία.

Ο υπαστυνόμος Τίμοθι Μακένζι, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Φάρμινγκτον, αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Ντούλος προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή του, τονίζοντας ότι αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν την περιοχή για στοιχεία. Αλλες αστυνομικές πηγές, ωστόσο, το επιβεβαιώνουν.

Ο Φώτης Ντούλος αναμενόταν να εμφανιστεί την Τρίτη το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίου που συνεδρίαζε εκτάκτως προκειμένου να αποφασιστεί τι επρόκειτο να γίνει με την εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει. Η εταιρεία Palmetto Surety, που είχε εγγυηθεί για αυτή, είχε κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την ανάκλησή της, διαπιστώνοντας ότι υπήρχαν προβλήματα με την αξία της ακίνητης περιουσίας που είχε χρησιμοποιηθεί για να τη διασφαλίσει, δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας Ράιαν Μακγουίγκαν. Πιθανώς ο κίνδυνος να βρεθεί στη φυλακή ήταν εκείνο που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.

Η υπόθεση του Ντούλος συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Η εν διαστάσει σύζυγός του Τζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον περασμένο Μάιο αφού μετέφερε τα πέντε παιδιά του ζευγαριού στο σχολείο. Οταν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, το 2017, είχε ενημερώσει τις Αρχές ότι φοβόταν ότι ο άνδρας της θα της έκανε κακό.

Μετά τη συγκέντρωση συντριπτικών έμμεσων αποδείξεων, όπως βίντεο που  απεικονίζουν τον Ντούλος να πετάει στα σκουπίδια αντικείμενα που όπως αποδείχθηκε είχαν αίμα της Τζένιφερ πάνω τους, αλλά και DNA του στο σπίτι της, ασκήθηκαν διώξεις κατά του Φώτη Ντούλος για την απαγωγή και τη δολοφονία της γυναίκας, παρότι η σορός της δεν βρέθηκε ποτέ. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή