Μελετώνται τα «μαύρα κουτιά»

Μελετώνται τα «μαύρα κουτιά»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ZYPIXH. Αγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση αεροσκάφους της Crossair, το βράδυ του Σαββάτου, σε δασώδη περιοχή της Ζυρίχης, προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων. Παρ’ όλ’ αυτά, οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι άρχισαν από χθες να μελετούν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους τύπου Jumbolino Avro RJ-100, που εκτελούσε την πτήση Βερολίνο-Ζυρίχη με 33 επιβαίνοντες από τους οποίους διασώθηκαν οι εννέα, ευελπιστούν ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν καταληξει σε συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος. Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αρνούνται να προβούν σε εικασίες για τα αίτια της τραγωδίας, αν και σύμφωνα με μια πρώτη εκδοχή, ο πεπειραμένος πιλότος του πετούσε πολύ χαμηλά, ενώ επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα είναι Ελβετοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Ολλανδοί, Καναδοί και Αυστριακοί.

Τρεις χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του, ενώ η πομπή με το φέρετρό του, το οποίο είχε καλυφθεί με τη σημαία της Χαμάς, διέσχισε τον προσφυγικό καταυλισμό. Αξιωματούχοι παλαιστινιακών νοσοκομείων ανέφεραν ότι πέντε παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός 18μηνου βρέφους, τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας, όταν ισραηλινά τανκς επιτέθηκαν εις βάρος του προσφυγικού στρατοπέδου Χαν Γιουνί. O στρατός ισχυρίσθηκε ότι εκτόξευσε βλήματα και έβαλλε με πυροβόλα εναντίον του σημείου, από το οποίο είχαν εξαπολύσει νωρίτερα επιθέσεις οι Παλαιστίνιοι εις βάρος του εβραϊκού οικισμού Γκους Κατίφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή