Κορωνοϊός: Δύο ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο έξω από τη Ρώμη

Κορωνοϊός: Δύο ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο έξω από τη Ρώμη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού έχουν τεθεί ήδη σε απομόνωση στο θεραπευτήριο του κρουαζιερόπλοιου Costa Smeralda, το οποίο σταμάτησε την πορεία του στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, σε προάστιο της Ρώμης.

Οπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera πρόκειται για ένα ζευγάρι από το Μακάο προσθέτοντας ότι η γυναίκα ηλικίας 54 ετών εμφάνισε χθες πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. 

Αμέσως, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση. Μάλιστα μετέβησαν στο πλοίο γιατροί από το εθνικό ινστιτούτο για μολυσματικές ασθένειες, Spallanzani της Ρώμης και υπέβαλαν τη γυναίκα σε τεστ για να δουν εάν πρόκειται για απλή γρίπη ή για τον κορωνοϊό.

Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται περίπου 6.000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν κατέβει από το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Κινέζοι βρίσκονταν στην πόλη Σαβόνα πριν μερικές ημέρες, ενώ έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο από το Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή