Γερμανία: Κατά συρροήν «υπναράς» ο Γκάουλαντ της AfD

Γερμανία: Κατά συρροήν «υπναράς» ο Γκάουλαντ της AfD

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Την άρση της ασυλίας του Γερμανού ακροδεξιού βουλευτή Αλεξάντερ Γκάουλαντ αποφάσισαν χθες οι Γερμανοί βουλευτές στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές ατασθαλίες. Στόχος της ενέργειας ήταν να δοθεί στις Αρχές το πράσινο φως να ερευνήσουν τα περιουσιακά του στοιχεία και να υλοποιήσουν δικαστικές αποφάσεις.

Ο 78χρονος κατηγορείται από εισαγγελείς στη Φρανκφούρτη ότι δεν υπέβαλε σωστά τη φορολογική του δήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα εις βάρος τού Γκάουλαντ είναι ξεχωριστή από εκείνη της ομοϊδεάτισσας συναδέλφου του, Αλις Βάιντελ, η οποία κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός της. Η ίδια πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Ο Γκάουλαντ είναι από τα πλέον σκληρά στελέχη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για ασεβή συμπεριφορά. Το πιο πρόσφατο ατόπημά του ήταν ότι τον πήρε ο ύπνος στη διάρκεια της ομιλίας του Ισραηλινού προέδρου, Ρούβεν Ρίβλιν, στο Μπούντεσταγκ κατά την εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα.

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την απελευθέρωση του Αουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή πραγματοποίησε εκδήλωση για την επέτειο και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ισραήλ. Μόλις όμως ανέβηκε στο βήμα ο Ρίβλιν, ο Γκάουλαντ φρόντισε να πραγματοποιήσει επίδειξη αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα, κλείνοντας τα μάτια του μπροστά στις κάμερες. Αν και δεν είναι σαφές αν το έκανε επίτηδες ή όχι, οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οξύτατες. «Χωρίς λόγια» έγραψε σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στο Twitter κάτω από τη φωτογραφία του. Ο ίδιος ο Γκάουλαντ απέφυγε να απαντήσει, αλλά ένας ευρωβουλευτής της AfD απάντησε, ποστάροντας φωτογραφία Χριστιανοδημοκράτη συναδέλφου του να κοιμάται στη διάρκεια της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν για το Ολοκαύτωμα και υπογραμμίζοντας ότι για το κόμμα του ισχύουν πάντα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή