Κορωνοϊός: Η Ρωσία περιορίζει τις αερομεταφορές με την Κίνα

Κορωνοϊός: Η Ρωσία περιορίζει τις αερομεταφορές με την Κίνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει από 1ης Φεβρουαρίου τις αερομεταφορές με την Κίνα, ανακοινώνοντας ότι από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μόνο η αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα πραγματoποιεί κανονικές πτήσεις προς τέσσερις κινεζικές πόλεις, Πεκίνο, Σανγκάη, Γκουαντζού και Χονκ Κονγκ. Παράλληλα και οι τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν κανονικά τις πτήσεις τους προς την Ρωσία. Την σχετική ανακοίνωση έκανε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, η οποία προεδρεύει του επιτελείου για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην ρωσική επικράτεια.

Όλες οι πτήσεις της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot και των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω του τερματικού (terminal) F του αεροδρομίου «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επεσήμανε επίσης ότι όλες οι πτήσεις από τις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας θα ανασταλούν.

Γενικά προτού οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώσουν ότι αναστέλλονται οι πτήσεις τσάρτερ προς την Κίνα, κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνταν 150 πτήσεις προς την Κίνα. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούσαν 40 πτήσεις ημερησίως.

Επιπλέον εντός των προσεχών ημερών θα ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες θα αναλάβουν την μεταφορά Κινέζων πολιτών από την Ρωσία προς την Κίνα. «Ταυτόχρονα θα προτείνουμε στην κινεζική πλευρά, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, όταν οι πτήσεις θα αναχωρούν από άλλες πόλεις, εκτός της Μόσχας με προορισμό την Κίνα, να μεταφέρονται με αυτές τις πτήσεις Κινέζοι πολίτες για να επιστρέψουν στην Κίνα. Αναμένουμε εντός των προσεχών ημερών να ενημερωθούμε από τις κινεζικές αρχές για το ζήτημα αυτό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή