ΗΠΑ: Ο Σάντερς ξεπερνάει στο νήμα τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο Σάντερς ξεπερνάει στο νήμα τον Μπάιντεν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΟΒΑ. Στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων βρίσκεται ο Μπέρνι Σάντερς με 27% έναντι 26% για τον τέως αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal και του δικτύου NBC. Ακολουθούν η Ελίζαμπεθ Ουόρεν με 15%, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ με 9%, ο Πιτ Μπούτιγκιγκ με 7% και η Εϊμι Κλομπούκαρ με 5%, ενόψει των κρίσιμων προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα τη Δευτέρα. Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό για αυτόν κλίμα, ο Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε την Πέμπτη εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, υποστηρίζοντας ότι ο αυτοαποκαλούμενος Δημοκρατικός Σοσιαλιστής γερουσιαστής του Βερμόντ δεν είναι «πραγματικός Δημοκρατικός».

«Είμαι Δημοκρατικός. Ο Σάντερς εξελέγη στη Γερουσία ως ανεξάρτητος, ενώ θέλω να σας θυμίσω ότι ψήφισε υπέρ των κατασκευαστών όπλων, αν και ζήτησε συγγνώμη για την ψήφο του αυτή», είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε μικρή κωμόπολη της Αϊόβας. Απαντώντας στον τέως αντιπρόεδρο, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς, Φαΐζ Σακίρ, είπε: «Οι ευκαιριακές και απελπισμένες επιθέσεις της τελευταίας στιγμής δεν ταιριάζουν σε έναν υποψήφιο ο οποίος δηλώνει την πρόθεσή του να ενώσει το κόμμα. Ο κ. Σάντερς ψήφισε σε όλη του τη σταδιοδρομία υπέρ αυστηρότερων ελέγχων οπλοκατοχής».

Ο Μπάιντεν και ο Σάντερς διαγκωνίζονται για να προσελκύσουν μικρή μερίδα αναποφάσιστων Δημοκρατικών ψηφοφόρων σε εργατικές περιοχές της Αϊόβας, ενώ η πρόσφατη εκτίναξη της δημοτικότητας του Σάντερς έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των στελεχών της εκστρατείας Μπάιντεν, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Η απαίτηση πολλών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος για ενότητα με στόχο την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ενδέχεται να πλήξει τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμφανίζεται διχαστικός στα μάτια πολλών Δημοκρατικών, με στελέχη της εκστρατείας Μπάιντεν να ωθούν τον υποψήφιό τους σε περισσότερο συμβιβαστική στάση σε ό,τι αφορά τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή