Πέντε πυροσβέστες νεκροί στη Ρώμη

Πέντε πυροσβέστες νεκροί στη Ρώμη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Ημέρα πένθους ήταν η χθεσινή για τους Ιταλούς πυροσβέστες, ένα επάγγελμα, που δοκιμάσθηκε πριν από δύο μήνες και στη Νέα Υόρκη, κατά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων.

Εκρηξη

Τουλάχιστον πέντε πυροσβέστες σκοτώθηκαν και άλλοι 33 τραυματίσθηκαν χθες από την τεράστια έκρηξη, που προκάλεσε η διαρροή φυσικού αερίου σε πολυκατοικία προαστίου της Ρώμης. Ενα από τα θύματα σκοτώθηκε ακαριαία, άλλοι τρεις πυροσβέστες υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα και μία γυναίκα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια.

Διαρροή

Οι πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εκκενώσει την επικίνδυνη περιοχή, εισήλθαν στο κτίριο για να ελέγξουν πιθανή διαρροή, καθώς οι ένοικοι της πολυκατοικίας τούς είχαν ενημερώσει για μία ύποπτη οσμή. «Λάβαμε ένα τηλεφώνημα στις 9.34 το πρωί και έφυγαν αμέσως. Επικοινωνούσαμε με ασύρματους για μερικά λεπτά και ύστερα από λίγο, εντελώς ξαφνικά, επικράτησε σιγή», διηγήθηκε ο τηλεφωνητής του πλησιέστερου σταθμού της Πυροσβεστικής. «Ακουσα μία φοβερή έκρηξη και έπειτα από δευτερόλεπτα είδα το πάτωμα να σπάει κάτω από τα πόδια μου», ανέφερε από την πλευρά του ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος διέμενε στον πρώτο όροφο και αψήφησε την προτροπή των πυροσβεστών να εγκαταλείψει το σπίτι του. O υπουργός Εσωτερικών, Κλαούντιο Σκαγιόλα, μετέβη αμέσως στην περιοχή και απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, διασκεδάζοντας έτσι μία ανησυχία, που υπάρχει διαρκώς στο μυαλό των Ιταλών, καθώς η χώρα τους συμμετείχε στην αμερικανική εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας.

Αν δεν ξεπαγιάζει ο πληθυσμός στο Κόσοβο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι με χρήματα του Οργανισμού για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων έχουν επισκευαστεί κάποια τμήματα του εργοστασίου αλλά και το δικτύου διανομής, και τα οποία έχουν τεθεί υπό την εποπτεία της πολιτικής διοίκησης του OHE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή