Πολιτική συμφωνία αφγανικών ομάδων

Πολιτική συμφωνία αφγανικών ομάδων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την απειλή διολίσθησης σ’ ένα νέο χρονοβόρο και αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, οι αντιπρόσωποι των διαφόρων φυλετικών και πολιτικών ομάδων του Αφγανιστάν προχώρησαν χθες, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Βόννη, σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης κοινής αποδοχής. Τα Ηνωμένα Εθνη τους έδωσαν διορία πέντε ημερών προκειμένου να ορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας μιας τέτοιας κυβέρνησης, στην οποία, κατά την παρούσα φάση, δεν υπάρχει χώρος για τους μετριοπαθείς Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή, στο νότιο Αφγανιστάν καταφθάνουν όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πεζοναύτες, επιτείνοντας την εντύπωση ότι η εξουδετέρωση του Μπιν Λάντεν είναι πλέον ζήτημα ημερών. Αργά χθες, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζ. Ασκροφτ δήλωσε ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες υπόπτους στις ΗΠΑ πιθανώς να έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα. O υπουργός προσέθεσε ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον 104 υπόπτων.

Στη Βουλή

Ως πεδίο για γενικευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας αξιοποίησε ο κ. Καραμανλής τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, προκαλώντας την οξεία αντίδραση του κ. Σημίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή