Δήμαρχος Λονδίνου: Η επίθεση θα μπορούσε να είχε αποτραπεί

Δήμαρχος Λονδίνου: Η επίθεση θα μπορούσε να είχε αποτραπεί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποτρέψιμη και προβλέψιμη», όπως ήταν και η επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου τον Νοέμβριο, χαρακτήρισε τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Στρέτχαμ ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Xαν.

Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του στο BBC, εξέφρασε τον θυμό του για το γεγονός ότι επιτράπηκε η απoφυλάκιση του δράστη πριν εκτίσει όλη την ποινή του, αφού οι αρχές γνώριζαν πως πρόκειται για επικίνδυνο άτομο. «Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι αρχές έχουν τις πηγές και την υποστήριξη που χρειάζονται για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας», είπε.

Ακόμη ο Χαν επέκρινε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο θέμα των αποφυλακίσεων, μη δίνοντας, όπως είπε, στους δικαστές τα «κατάλληλα εργαλεία» που χρειάζονται για να κρατούν τους επικίνδυνους παραβάτες στη φυλακή. «Πριν από λίγα χρόνια, αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τους νόμους, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο στους δικαστές να επιβάλλουν τις σωστές ποινές…», δήλωσε.

Ο Σαντίκ Χαν θα επιδιώξει, όπως ανέφερε, να πιέσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει πολιτικές, όπως οι περικοπές στον προϋπολογισμό για τις φυλακές, το σύστημα δοκιμαστικής περιόδου επιτήρησης και η πρόωρη αποφυλάκιση, οι οποίες έχουν υιοθετηθεί με στόχο να μειωθεί το κόστος των φυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή