ΚΟΣΜΟΣ

Προεκλογικός «πόλεμος» Τραμπ – Μπλούμπεργκ

Προεκλογικός «πόλεμος» Τραμπ – Μπλούμπεργκ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος στις ΗΠΑ είχε την προσοχή του στραμμένη στην Αϊόβα και στις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία, ο πρόεδρος Τραμπ ασχολείτο με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος, παρότι δεν συμμετέχει στις προκριματικές αναμετρήσεις, αξιοποιεί τη μεγάλη προσωπική του περιουσία για την προβολή αρνητικών διαφημίσεων κατά του προέδρου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Fox, ο Τραμπ αναφέρθηκε κοροϊδευτικά στο ύψος του Μπλούμπεργκ, που είναι 1,75. Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι ο Μπλούμπεργκ ζήτησε ειδικό βάθρο για τις εμφανίσεις του στα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. «Γιατί να θέλει κιβώτιο για να στέκεται πάνω του στα ντιμπέιτ; Γιατί πρέπει τα τηλεοπτικά δίκτυα να ικανοποιήσουν το αίτημά του; Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα μπορούν να στέκονται σε βάθρο;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην εκπομπή του Σον Χάνιτι.

Στον κοροϊδευτικό ισχυρισμό του Τραμπ απάντησε αμέσως η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπλούμπεργκ, Τζούλι Γουντ. «Ο Τραμπ ψεύδεται, Πρόκειται για έναν παθολογικό ψεύτη, ο οποίος λέει ψέματα για τα πάντα: τα ψεύτικα μαλλιά του, το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος και το ψεύτικο μαύρισμά του», είπε η Γουντ.

Την ίδια στιγμή, με θυμηδία έγινε δεκτό το τελευταίο λεκτικό ατόπημα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος σε μήνυμά του στο Twitter μετά τη λήξη του τελικού του αμερικανικού φούτμπολ μεταξύ των ομάδων 49ers του Σαν Φρανσίσκο και Τσιφς του Κάνσας Σίτι, συνεχάρη τους Τσιφς επαινώντας παράλληλα την πολιτεία του Κάνσας, παρότι το Κάνσας Σίτι είναι πόλη της γειτονικής πολιτείας του Μισούρι και όχι του Κάνσας. Αν και ο πρόεδρος έσπευσε να σβήσει το μήνυμά του από το Twitter και να το αντικαταστήσει με σωστή γεωγραφική αναφορά, οι επικριτές του Τραμπ εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να αμφισβητήσουν την ευφυΐα του προέδρου.