Ο Τζάρεντ Κούσνερ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό

Ο Τζάρεντ Κούσνερ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος και γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, θα ενημερώσει μεθαύριο, Πέμπτη, τους πρεσβευτές των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το σχέδιο ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή, το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο αυτό έγινε δεκτό από το Ισραήλ, ενώ το απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αντιδρούν μεταξύ άλλων στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ την προσάρτηση από το Ισραήλ των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το σχέδιο προβλέπει ένα χρονοδιάγραμμα τεσσάρων χρόνων για τους Παλαιστίνιους, προκειμένου να αναπτύξουν κυβερνητικούς θεσμούς και να προχωρήσουν στην διάλυση της στρατιωτικής οργάνωσης Χαμάς, ώστε να κερδίσουν κρατική υπόσταση, με την πρωτεύουσα τους να έχει την έδρα της σε ένα χωριό, στα ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

«Ο Τζάρεντ θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη προκειμένου να ενημερώσει τους πρεσβευτές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το όραμά μας σχετικά με την ειρήνη», δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή