Ερντογάν σε Πούτιν: Θα «απαντήσουμε σθεναρά» σε νέα επίθεση κατά δυνάμεών μας στη Συρία

Ερντογάν σε Πούτιν: Θα «απαντήσουμε σθεναρά» σε νέα επίθεση κατά δυνάμεών μας στη Συρία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η Αγκυρα θα απαντήσει «με τον πιο σθεναρό τρόπο» αν υπάρξει και νέα επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία βλάπτει τις κοινές ειρηνευτικές προσπάθειες. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα» αν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν δεκάδες στόχους της συριακής κυβέρνησης την Τρίτη, αφού οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ, σε επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από τη Ρωσία.

Τι λέει η Μόσχα

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να λάβουν άμεσα μέτρα για να βελτιώσουν τον συντονισμό των ενεργειών τους στη Συρία.

Κατά τη Μόσχα, οι δύο ηγέτες, κατά την επικοινωνία τους, επισήμαναν ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν οι συμφωνίες για το Ιντλίμπ, οι οποίες περιλαμβάνουν και την αυξημένη συνεργασία τους για την «εξουδετέρωση των εξτρεμιστών».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πούτιν επισήμανε στον ομόλογό του ότι «αυξάνεται δραματικά» η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Anadolu, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή