ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ θα ψηφίσει υπέρ της καταδίκης Τραμπ

o-repoymplikanos-mit-romnei-tha-psifisei-yper-tis-katadikis-tramp-2361843

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος στο παρελθόν, Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε απόψε ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.

«Πιστεύω ότι η απόπειρα διαφθοράς των εκλογών για να διατηρήσεις την εξουσία είναι μια σκανδαλώδης επίθεση στο Σύνταγμα. Και για τον λόγο αυτό είναι αδίκημα και δεν έχω άλλη επιλογή, με βάση τον όρκο που έδωσα, παρά να εκφράσω αυτό το συμπέρασμα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times.

Ο Ρόμνεϊ, που θεωρείται μετριοπαθής, είχε στηρίξει το αίτημα των Δημοκρατικών να κληθούν νέοι μάρτυρες στη δίκη του προέδρου στη Γερουσία, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικανούς. Αν και ήταν ο υποψήφιος του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2012 (οπότε ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), κατά καιρούς έχει βρεθεί μακριά από την κομματική γραμμή, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί στηρίζουν πλέον πλήρως τον Τραμπ.

Είναι πιθανό ο Ρόμνεϊ να είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής που θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters