ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος για πάντα θέλει να μείνει ο Τραμπ – Το tweet μετά την αθώωσή του

Πρόεδρος για πάντα θέλει να μείνει ο Τραμπ – Το tweet μετά την αθώωσή του

Τη διάθεση να παραμείνει πρόεδρος για… πάντα προδίδει ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter λίγο μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία. 

Συγκεκριμένα, ανήρτησε ένα βίντεο με τον ίδιο στο εξώφυλλο του Time και έναν μετρητή να καταγράφει τις επικείμενες εκλογικές του νίκες φτάνοντας μέχρι το άπειρο.

Αλλά και με ξεχωριστό βίντεο επιτέθηκε στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ καθώς ψήφισε υπέρ της καταδίκης του ενοίκου του Λευκού Οίκου για κατάχρηση εξουσίας στη δίκη του στη Γερουσία.

Ο Τραμπ μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο η αφηγήτρια κατηγορεί τον συντηρητικό πολιτικό, τον αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2012, ότι δουλεύει «μυστικά» για λογαριασμό των Δημοκρατικών και ότι «κορόιδευε» τόσο καιρό τους Ρεπουμπλικάνους.

«Παριστάνοντας τον Ρεπουμπλικάνο, προσπάθησε να παρεισφρήσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ αναλαμβάνοντας υπουργός Εξωτερικών», συνεχίζει το διαφημιστικό μήνυμα. Αναφέρεται στη φημολογία κατά την οποία το 2017 ο μεγιστάνας είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον Ρόμνεϊ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ήταν ο υποψήφιος που αναμετρήθηκε με τον τότε πρόεδρο Ομπάμα, που διεκδικούσε δεύτερη θητεία το 2012. Βαθιά συντηρητικός, γενικά ψηφίζει υπέρ των πολιτικών της κυβέρνησης Τραμπ στη Γερουσία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λίγο πριν ταχθεί εναντίον του Τραμπ στην ψηφοφορία που σήμανε την απαλλαγή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου από τις κατηγορίες σε βάρος του, ο Ρόμνεϊ προεξόφλησε ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες, αλλά επέμεινε ότι θα ψήφιζε όπως του υπαγόρευε η συνείδησή του.

«Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες», είπε ο γερουσιαστής που εξελέγη στη Γιούτα στο τηλεοπτικό δίκτυο, πρόσθεσε όμως «δεν έχω καμία επιλογή ως προς αυτό».

Αποκαλώντας την ψήφο του «τη δυσκολότερη απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ποτέ», ο Ρόμνεϊ πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να βάλω προσωπικά κίνητρα, αν θέλετε, πάνω από συνείδησή μου και πάνω από τον όρκο μου στον θεό».

Ο γερουσιαστής είπε ότι υπήρξαν νύχτες που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί μετά την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη, προσθέτοντας πως ανησυχεί για τον κίνδυνο να υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του.

«Συζήτησα πολύ με την οικογένειά μου, διότι αυτό θα έχει συνέπειες, τα αντίποινα θα έχουν συνέπειες, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου, για τη γυναίκα μου, για τους γιους μου, για τις νύφες μου, για 24 εγγόνια μου», ανέφερε ο Ρόμνεϊ.

«Θα αντιμετωπίσω πολλή μοναξιά» από πολιτική σκοπιά μετά την απόφαση αυτή, προέβλεψε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος ήδη απαιτεί να αποπεμφθεί ο γερουσιαστής Ρόμνεϊ από το κόμμα. 

Ο πρόεδρος παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων, γεγονός που του δίνει τεράστια επιρροή, ωστόσο η αύρα του ανίκητου που προσπαθεί να προβάλλει τέθηκε υπό αμφισβήτηση στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές, όταν πολλοί από τους υποψήφιους που υποστήριξε ενεργά ηττήθηκαν καθαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,DPA