Το Λονδίνο θα εφαρμόσει νέους παγκόσμιους εμπορικούς δασμούς από το 2021

Το Λονδίνο θα εφαρμόσει νέους παγκόσμιους εμπορικούς δασμούς από το 2021

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα δασμών που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021 και θα αφορά προϊόντα από χώρες σε όλο τον κόσμο με τις οποίες δεν θα υπάρχουν άλλες εμπορικές συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαβούλευση τεσσάρων εβδομάδων με στόχο να διαμορφωθεί το καλύτερο εθνικό δασμολογικό καθεστώς, το οποίο θα είναι γνωστό ως Παγκόσμιοι Δασμοί του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Global Tariff). Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απλοποίηση ακόμα και την άρση δασμών για προϊόντα, που δεν παράγονται στη βρετανική αγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είναι απολύτως σημαντικό να απομακρυνθούμε τώρα από το περίπλοκο δασμολογικό πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρας σε ανακοίνωση.

«Αυτή είναι η ευκαιρία μας να καθορίσουμε τη δική μας δασμολογική στρατηγική που θα είναι η σωστή για τους Βρετανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή