Με «αυστηρή τιμωρία» προειδοποιεί η Τουρκία το συριακό καθεστώς για την επιθετικότητα στην Ιντλίμπ

Με «αυστηρή τιμωρία» προειδοποιεί η Τουρκία το συριακό καθεστώς για την επιθετικότητα στην Ιντλίμπ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «αυστηρή τιμωρία για την επιθετικότητα στην Ιντλίμπ» απείλησε το συριακό καθεστώς, ο πρέσβης της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Σινιρλίογλου είπε ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ήθελε να τραβήξει την Τουρκία στον «βρώμικο πόλεμό του, στοχοποιώντας σκοπίμως» τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση που απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας και των Τούρκων στρατιωτών, θα τιμωρηθεί αυστηρά», είπε ο Σινιρλίογλου, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. «Δε θα διστάσουμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα. Δεν τραβάω κόκκινη γραμμή εδώ. Αυτό είναι προειδοποίηση».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η Τουρκία πιστεύει σε μία πολιτική λύση στη Συρία και συνεργάζεται με τον ΟΗΕ για να επιτευχθεί μία συμφωνία στην περιοχή.

«Η Τουρκία, όμως, δεν θα ανεχθεί καμία πολεμική ενέργεια», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Anadolu, αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία προέλασαν την Πέμπτη στην επαρχία Ιντλίμπ «σε μια βάναυση επίγεια επίθεση, της οποίας προηγήθηκαν εβδομάδες εντατικών αεροπορικών βομβαρδισμών» εξαιτίας των οποίων ολόκληρες πόλεις εκκενώθηκαν από αμάχους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή