Νεκροί Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία

Νεκροί Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας γύρω από τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν λόγω των ενεργειών «τρομοκρατών», οι οποίοι εφορμούν από περιοχές που ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό.

«Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί γνώρισαν τραγικό θάνατο», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου σημειώνεται ότι «τρομοκράτες της οργάνωσης Χαγιάτ αλ Ταχρίρ αλ Σαμ» (πρώην αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα) πραγματοποίησαν πάνω από 1.000 επιθέσεις εναντίον συριακών και ρωσικών στρατευμάτων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπίου το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις πυροδοτήθηκε από το στρατιωτικό επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας μεταξύ τουρκικού και συριακού στρατού στο Ιντλίμπ, όταν οκτώ Τούρκοι και 13 Σύροι έχασαν τη ζωή τους. Συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι η Τουρκία έστελνε ενισχύσεις στη βορειοδυτική Συρία για να εμποδίσει την περαιτέρω προέλαση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ. Τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ όσο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει το ερχόμενο διάστημα συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, προς αναζήτηση μέτρων για την κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή