Ασυγκράτητος Τραμπ μετά την απαλλαγή

Ασυγκράτητος Τραμπ μετά την απαλλαγή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι περίμεναν μια επίδειξη μεγαλοψυχίας από τον Ντόναλντ Τραμπ την επομένη της μεγάλης δίκης που κατέληξε στην πλήρη απαλλαγή του, επιτρέποντάς του να επιδοθεί απερίσπαστος στη μάχη για την επανεκλογή του, στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, τέτοιου είδους θαύματα δεν συνηθίζονται στην Ουάσιγκτον αυτή την εποχή των εξημμένων παθών και της οξείας πόλωσης. Αφού άφησε να περάσει μία ημέρα από την ολοκλήρωση της δίκης του στη Γερουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε δριμύτερος στο προσκήνιο, για να εμφανιστεί δικαιωμένος και να εξαπολύσει βιτριολικές επιθέσεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Μιλώντας το μεσημέρι σε μια αίθουσα του Λευκού Οίκου ασφυκτικά γεμάτη με υποστηρικτές του, αποκάλεσε «όνειδος» την παραπομπή του από τους Δημοκρατικούς και χαρακτήρισε «φρικτά άτομα» τους ηγέτες τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι και Ανταμ Σμιθ, που σήκωσαν το βάρος της ατελέσφορης εκστρατείας για την καθαίρεσή του. Δηλητήριο έσταζε ο Αμερικανός πρόεδρος και για τον Μιτ Ρόμνεϊ, τον μοναδικό Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή που συντάχθηκε με τους αντιπάλους του και ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης. Επιπλέον, ο Τραμπ επανήλθε στις αστήρικτες κατηγορίες του για διαπλοκή του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, στην Ουκρανία.

Οι εκδικητικές διαθέσεις του είχαν διαφανεί από νωρίς το πρωί, όταν προσήλθε στο εθνικό πρόγευμα προσευχής, μια ετήσια τελετή που καθιερώθηκε τις μεταπολεμικές δεκαετίες και στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί ηγέτες και των δύο κομμάτων, όπως και θρησκευτικοί παράγοντες. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε στην εξέδρα της τελετής, στην Ουάσιγκτον, κραδαίνοντας εφημερίδα με πηχυαίο, πρωτοσέλιδο τίτλο «Απαλλαγή». Με ανεβασμένο το ηθικό, αλλά όχι και τόσο εναρμονισμένος με την ατμόσφαιρα της ημέρας, δήλωσε ότι η οικογένειά του υπέστη «φρικτή δοκιμασία» εξαιτίας των πολιτικών του αντιπάλων, που «έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας καταστρέψουν».

Στην ίδια τελετή εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νάνσι Πελόσι, η οποία βρισκόταν στην ίδια εξέδρα με εκείνον, καυτηριάζοντας τη δήλωσή της ότι «προσεύχεται για τον πρόεδρο», όπως και εναντίον του Ρόμνεϊ, προσάπτοντάς του ότι «χρησιμοποίησε την πίστη του ως δικαιολογία για την επιλογή του» να ψηφίσει υπέρ της καθαίρεσής του. Αργότερα, η Πελόσι καυτηρίασε ως «ανάρμοστες» τις δηλώσεις του και επέμεινε πως όντως προσεύχεται για τον Τραμπ, γιατί ο πρόεδρος το έχει ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή