Από σφάλμα ο εκτροχιασμός τρένου στην Ιταλία

Από σφάλμα ο εκτροχιασμός τρένου στην Ιταλία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Σφάλμα στη νυχτερινή συντήρηση των σιδηροτροχιών ευθύνεται, σύμφωνα με την εισαγγελία, για τον εκτροχιασμό του πρώτου πρωινού τρένου που εκτελούσε τη διαδρομή Μιλάνο – Σαλέρνο, χθες τα ξημερώματα. Από τη σφοδρή πρόσκρουση της μηχανής σε βοηθητικό κτίριο κοντά στις γραμμές έχασαν τη ζωή τους ο μηχανοδηγός και ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος που βρισκόταν πλάι του στον θάλαμο οδήγησης. 

«Θα μπορούσε να είχε γίνει λουτρό αίματος», είπε ο δήμαρχος της πόλης Λόντι, Μαρτσέλο Καρντόνα, επιθεωρώντας τα συντρίμμια του πρώτου βαγονιού. Εξαιτίας της πρωινής ώρας, το πρώτο βαγόνι ήταν εντελώς άδειο, ενώ σε ολόκληρο τον συρμό επέβαιναν μόλις 33 άτομα, εκ των οποίων τραυματίστηκαν τα 31.

Ο συρμός υψηλής ταχύτητας Frecciarossa 9595 κινούνταν με την προβλεπόμενη ταχύτητα των 280 χιλιομέτρων την ώρα σε ευθύγραμμο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, στις 5.35 χθες το πρωί, όταν πέρασε ένα «κλειδί» που είχε μείνει σε λάθος θέση. Το «κλειδί» έστειλε την αμαξοστοιχία σε παράλληλες γραμμές, προξενώντας τον εκτροχιασμό του πρώτου βαγονιού και, τελικά, τη σφοδρή πρόσκρουση στο βοηθητικό κτίριο.

Τα συνδικάτα των σιδηροδρόμων κατήγγειλαν το «απαράδεκτο» περιστατικό και ανακοίνωσαν δίωρη στάση εργασίας για σήμερα, προς τιμήν των δύο συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα υπηρεσίας.

Το κλείσιμο του κεντρικού αυτού σιδηροδρομικού άξονα λόγω του δυστυχήματος οδήγησε χθες σε πληθώρα ακυρώσεων και τροποποιήσεων δρομολογίων, ενώ η εισαγγελία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων. «Το τρένο εκτροχιάστηκε στο ύψος ενός κλειδιού που έπρεπε να βρίσκεται σε θέση στην οποία δεν βρισκόταν», δήλωσε ο εισαγγελέας Ντομένικο Κιάρο. Εσωτερική έρευνα για το συμβάν άνοιξαν και οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή