Αγγιξαν τις 35.000 τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

Αγγιξαν τις 35.000 τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο νοσοκομείο δυναμικότητας 1.500 κλινών ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα στην Γουχάν, την πόλη από όπου εντοπίστηκε αρχικά ο κορωνοϊός  που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 700 ανθρώπους.

Η πρώτη ιατρική ομάδα έχει ήδη καταφθάσει στο νοσοκομείο «Leishenshan» και οι πρώτοι ασθενείς αναμένεται να διακομισθούν εκεί σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο της Κίνας CCTV.

Η Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, μετατρέπει καθημερινά δημόσια κτίρια σε νοσοκομεία ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα του φονικού ιού.

Το πρώτο -εκτάκτου ανάγκης- νοσοκομείο στο Huoshenshan που κτίσθηκε από το μηδέν μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες, ξεκίνησε να δέχεται ασθενείς τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανήλθε στους 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του ιού, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία ο κορωνοϊός έχει προσβάλει περισσότερους από 34.800 ανθρώπους, παγκοσμίως.

Πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος Αμερικανού

Παράλληλα, ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από  την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κορωνοϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Πηγή: Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή